Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду та участь у терористичній організації судитимуть «старшого прокурора генпрокуратури днр»

Прокурор Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно «старшого прокурора відділу нагляду за слідством та дізнанням управління нагляду за слідством, дізнанням та оперативно-розшуковою діяльністю генеральної прокуратури днр».

Їй інкриміновано участь у терористичній організації та державну зраду (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена, яка раніше не працювала в органах прокураури, добровільно вступила у терористичну організацію «днр». Вона була призначена на посаду «старшого прокурора відділу генеральної прокуратури днр». Обвинувачена була офіційним представником «прокуратури днр» по зв’язках із засобами масової інформації. Надавала допомогу окупантам у веденні підривної діяльності проти інформаційної безпеки України.

Вона повідомляла російським журналістам завідомо неправдиву інформацію, зокрема, що українські військовослужбовці нанесли удар по СІЗО в Єленівці.

Крім того, обвинувачена надала допомогу рф у проведенні незаконної мобілізації громадян України на тимчасово окупованій території України. У своїх виступах вона погрожувала покаранням у вигляді позбавлення волі на 20 років за ухилення від мобілізації на військову службу до так званої «днр».

Досудове розслідування здійснювалось Головним слідчим управління СБУ за оперативного супроводу ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.