Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть шістьох колишніх працівників пенітенціарної служби Херсонщини

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно п’яти колишніх працівників виправної колонії та одного співробітника слідчого ізолятора за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини, добровільно погодились обійняти посади в незаконно створених правоохоронних органах. «Відомства» увійшли до «федеральної служби виконання покарань» РФ та діяли за законами країни-агресора.

Двоє з них стали так званими «заступниками начальника управління служби виконання покарань Херсонської області». Ще троє працевлаштувалися в «Північну виправну колонію № 90» на посади «заступника начальника з виховної роботи», «начальника відділу інженерно-технічних засобів охорони, зв’язку та інформатизації», «старшого оперативного чергового».

Ще один обвинувачений залишився працювати в захопленому окупантами СІЗО, яке використовувалось для незаконного ув’язнення місцевого населення на псевдопосаді «старшого оперуповноваженого оперативного відділу».

Усі обвинувачені виконували злочинні накази та розпорядження представників держави-агресора, за що отримували зарплатню у рублях.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.