Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть жительку Донеччини, яка працювала на військову розвідку ворога

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Бахмутського району Донеччини за фактами державної зради та поширення матеріалів з виправдовуванням збройної агресії рф проти України і глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що жінка, переселившись у березні 2023 року в Житомирську область, співпрацювала з військовою розвідкою держави-агресора.

Вона через месенджер Telegram передавала офіцеру головного управління генштабу рф точні координати підрозділів Збройних Сил України, які дислокуються на Донеччині.

Також обвинувачена збирала дані про військові об’єкти Житомирщини та спеціально приїжджала в обласний центр. На виконання завдань російського куратора фотографувала військові об’єкти, вираховувала їх GPS-координати, зазначала периметр охорони, вивчала алгоритм переміщення і кількість військової техніки. Усі здобуті відомості надсилала ворожій спецрозвідці для підривної діяльності проти України.

У соцмережах жінка поширювала фото з вагнерівцями та дописи з «шаною і возвеличенням» бойовиків й прославлянням росії.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.