Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть працівника «міністерства днр»

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Волноваського району на Донеччині за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді командира відділення однієї з частин 11-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області, перейшов на бік ворога.

Він підтримав проросійські ідеї та зрадив присязі. Натомість погодився співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Став «командиром відділення» у так званому «пожарно-спасательном отряде г. Волноваха министерства по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий днр».

Під час роботи у псевдооргані обвинувачений надавав допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Для подальшого встановлення окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри військ держави-агресора обвинувачений брав участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.