Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть екскерівницю навчального закладу на Донеччині

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої заступниці керівника Маріупольського фахового коледжу ДВНЗ «Приазовського державного технічного університету» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що екскерівниця добровільно погодилася обійняти посаду директора, забезпечити у навчальному закладі організацію освітнього процесу російською мовою за освітніми стандартами та навчальними планами окупаційної адміністрації рф.

Обійнявши псевдопосаду «директора Мариупольский профессиональный колледж ПГТУ», вона здійснювала підбір працівників закладу, які погоджувались впроваджувати стандарти освіти держави-агресора та призначила їх на посади.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.