Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть двох мешканців Запорізької області

Офісом Генерального прокурора у межах процедури спеціального досудового розслідування (іn absentia) до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох мешканців тимчасово окупованого населеного пункту у Запорізькій області (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені в період дії воєнного стану перейшли на бік ворога та активно сприяють окупаційній владі РФ. Вони відкрито підтримують окупаційний уряд та політику держави-агресора. Здійснюють агітаційну діяльність серед місцевого населення, спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України. Повідомляють населенню м. Бердянськ неправдиві відомості щодо економічної та військової сфери України в умовах обмеженого доступу до засобів масової інформації.

Також обвинувачені здійснюють підприємницьку діяльність,  надаючи свої послуги за погодженням та з дозволу кураторів від спецслужб РФ.

Досудове розслідування здійснювалось Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу працівників Департаменту захисту національної державності СБУ.