Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду і колаборацію з окупантами судитимуть ексмера Святогірська

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього Святогірського міського голови за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації військами РФ м. Святогірськ влітку 2022 року, міський голова прийняв пропозицію ватажка «днр» очолити фейкову адміністрацію міста. 

Так званий мер виконував вказівки окупантів. Демонструючи свою антиукраїнську позицію, він поширив у медіа звернення із висловлюванням особистої підтримки і вдячності військовослужбовцям зс рф.

У вересні 2022 року Збройні Сили України вибили окупантів з міста, а гауляйтер втік разом із окупантами. Наразі він перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Також стосовно нього до суду скеровано обвинувальний акт за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. ч. 2, 4, 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України). 

У рамках розслідування цього кримінального провадження, яке здійснювалося слідчими ТУ ДБР у м. Краматорську, майно ексмера загальною вартістю у понад 8 млн грн арештовано та передано в управління АРМА.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.