Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 9 тис доларів США обіцяв саботувати судові засідання в інтересах відповідача – судитимуть посадовця держустанови

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків заступника голови правління - начальника відділу юридично-правового супроводу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, який також є адвокатом, подав до Печерського районного суду м. Києва в інтересах ДІФКУ три позови про стягнення шкоди на загальну суму понад 900 тисяч гривень з попереднього керівника цієї установи через незаконне звільнення працівників.

У ході судового розгляду керівник юрвідділу запропонував представнику відповідача надати йому 9 тис доларів США, тобто по 3 тис доларів США за кожен позов.

За ці гроші посадовець обіцяв не вживати належних заходів під час слухання справи у суді та не з’являтися на судові засідання. Це в кінцевому результаті мало призвести до відмови судом у задоволенні позовів.

Після одержання другої частини коштів в розмірі 3 тис доларів США посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.