Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 5 тис дол США обіцяв вирішити питання з військкоматом щодо уникнення мобілізації - підозрюється мешканець м. Кривого Рогу

За процесуального керівництва Криворізької східної окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Кривий Ріг за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від місцевого мешканця, який підлягає мобілізації, неправомірну вигоду у розмірі 5 тис дол США.

За цю «винагороду» він мав здійснити вплив на керівництво територіального центру комплектування та соціальної підтримки і вирішити питання щодо уникнення мобілізації.

Правоохоронці затримали чоловіка під час одержання неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.