Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 3,5 тис доларів США обіцяв вирішити питання щодо уникнення адмінвідповідальності – на Одещині викрито поліцейського

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури інспектору Управління патрульної поліції в Одеській області повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав від громадянина, стосовно якого складено адміністративний протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 3500 доларів США. За ці кошти поліцейський обіцяв вирішити питання щодо уникнення відповідальності за правопорушення.  

Правоохоронця затримано у порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Викриття злочину проводилось прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області та за сприяння Одеського управління ДВБ Нацполіції та Управління патрульної поліції в Одеській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.