Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
З державної власності вибули санаторії та майнові комплекси вартістю майже 250 млн грн – підозрюють ексначальника управління КМДА

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому начальнику головного управління житлового господарства та майна міста КМДА повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, діючи в інтересах Федерації професійних спілок України та підконтрольних їй юридичних осіб, за відсутності правовстановлюючих документів, які б підтверджували право власності приватних структур на об’єкти нерухомого майна, підписував накази про оформлення на них права колективної власності.

Таким чином із державної власності вибули 4 об’єкти нерухомого майна – майнові комплекси та бази відпочинку загальною вартістю майже 250 млн грн площею понад 42,5 тис м кв. Серед них майновий комплекс - санаторій «Жовтень» та Київська міська курортна бальнеолікарня.

В межах розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що службові особи Федерації професійних спілок України, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», ПрАТ «Укрпрофтур» та інших підконтрольних їм юридичних осіб з 1992 року по теперішній час, діючи за попередньою змовою групою осіб, здійснюють незаконне привласнення та відчуження курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів, які перебувають у їхньому відданні. Такими діями державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу співробітників ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.