Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабарі за видачу дозволів на зброю – судитимуть ексвисокопосадовця Нацполіції та працівників дозвільної системи

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексвисокопосадовця Нацполіції, чотирьох співробітників дозвільної системи та працівника магазину з продажу зброї.

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної організації одержували неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному і пришвидшеному порядку видачі та оформленні особам дозволів на придбання та зберігання зброї, а також продовження терміну дії дозволів на право зберігання та носіння зброї її власникам.

Вартість послуги за отримання одного дозволу становила 5-10 тис грн. У ході розслідування зафіксовано безпідставну видачу за грошову винагороду 474 дозволів на право придбання мисливської нарізної і гладкоствольної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії.

Колишньому першому заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України інкриміновано створення та керівництво злочинною організацією, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, службове підроблення та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 255, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст.366, ч. 3 ст. 368 КК України); керівникам і працівникам відділів контролю за обігом зброї МВС України в областях інкриміновано участь у злочинній організації та одержання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України); а працівнику магазину з продажу зброї – одержання неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.