Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за затвердження проекту підключення до електромереж – затримано посадовця «Миколаївобленерго»

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва викрито і затримано виконувача обов’язків генерального директора АТ «Миколаївобленерго» та посередника під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець за попередньою змовою з керівником фірми, який виконував роль посередника, вимагали та одержали від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 115 тис грн. За ці кошти вони обіцяли прийняття рішення про затвердження проекту підключення до електромереж об'єкту господарського призначення.

Обох затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

За місцем проживання посадовця вилучено понад 100 тис доларів США, законність походження яких наразі перевіряється.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Миколаївського райуправління поліції, оперативний супровід – управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведена на кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.