Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за закриття кримінального провадження – на Запоріжжі викрито поліцейського та адвоката-посередника (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури виконувача обов’язків начальника слідчого відділу одного з територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в області та адвоката викрито та повідомлено про підозру за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав від учасника ДТП 2 тис доларів США. Хабар призначався за закриття кримінального провадження та повернення вилученої під час розслідування автівки. Гроші він одержував через свого посередника – адвоката.   

Правоохоронці затримали поліцейського і адвоката в порядку ст. 208 КПК України під час передачі частини хабара – 1 тис доларів.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополі, за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури