Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за погодження технічної документації – викрито посадовця Львівської міськради та його спільницю

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру виконувачу обов’язків начальника одного із управлінь Львівської міськради та місцевій жительці. Посадовцю інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а його спільниці – пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець міськради та львів’янка - його спільниця одержали 1 500 доларів неправомірної вигоди від приватного підприємця. Він переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину. У цьому йому допомагала підозрювана.  

Службовець вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру. 

Чоловік брав гроші через посередницю. Жінка достеменно знала, що бере участь у злочинній схемі одержання неправомірної вигоди.

Обох затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про відсторонення посадовця від займаної посади, а також обрання затриманим запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.