Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Взяла участь у проведенні псевдореферендуму щодо приєднання «днр» до росії – на Волині засуджено колаборантку

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури суд визнав жительку села Миколаївка Волноваського району Донецької області винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їй призначено покарання – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на 15 років позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах й організаціях.

Прокурори у суді довели, що жінка після окупації частини території регіону російськими військами добровільно взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму про входження так званої «днр» до складу рф на правах суб'єкта. Вона була «членом дільничної комісії» у селі Бугас Волноваського району.

Засуджена публічно закликала до проведення псевдореферендуму та демонструвала свою відданість окупантам. Просувала ідеї проросійської спрямованості, встановлення та утвердження на території Донецької області влади рф, а також наративи «руського миру».

Під час проведення фейкового волевиявлення жінка здійснювала обхід приватних домоволодінь для роздачі та збору «бюлетенів». Брала активну участь у проведенні «референдуму» на дільниці та підрахунку голосів.

До окупації громадянка працювала в Ольгинській селищній військово-цивільній адміністрації.

Вирок суду ухвалено у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Волинській області.