Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Втік до Харкова та передавав ворогу інформацію про обстановку у місті — судитимуть псевдопатрульного з Куп’янська

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця» під керівництвом представників рф. Він обійняв псевдопосаду «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Псевдопатрульний займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод.

Після деокупації Куп‘янська чоловік, намагаючись втекти від кримінальної відповідальності, попросив волонтерів відвезти його до Харкова. У свою чергу, дружину та сина він відправив до рф.

Весь цей час чоловік ретельно переховувався від слідства у Харкові у квартирі знайомих. Він підтримував контакт з представниками рф через Телеграм, де завуальовано передавав інформацію про ситуацію у Харкові.

У квітні 2023 року чоловіку було заочно повідомлено про підозру, а вже на початку липня правоохоронці затримали його в Харкові.

У його телефоні виявлено листування з представниками держави-агресора та проросійський контент.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Харківського управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.