Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджують в навчальний процес стандарти освіти держави-агресора - троє мешканців Донеччини підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцям м. Маріуполя та смт Миронівський Бахмутського району і мешканці м. Світлодарська заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні-липні 2022 року підозрювані погодились співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації Донеччини і зайняли посади у псевдоустановах «ДНР».

Доцент кафедри архітектури Приазовського державного технічного університету став так званим виконуючим обов’язки ректора вишу, директорка Миронівської загальноосвітньої №1 Світлодарської міської ВЦА очолила «муніципальний бюджетний загальноосвітній заклад «Миронівська школа №10 адміністрації м. Дебальцеве», а завідувачка сектору державної реєстрації актів цивільного стану адміністрації виконує обов’язки керуючого справами «адміністрації м. Світлодарська ДНР».

На псевдопосадах підозрювані активно співпрацюють з окупаційним режимом РФ і, нехтуючи законами України, впроваджують в навчальний процес стандарти освіти держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.