Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював у складі ворожих військ на Донбасі – до 15 років ув’язнення засуджено жителя Запорізької області

За публічного обвинувачення Черкаської обласної прокуратури жителя Запорізької області визнано винним у державній зраді та участі в діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що з 2014 року засуджений проходив військову службу у так званій «4-й окремій мотострілецькій бригаді 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». 

Він брав безпосередню участь у знищенні живої сили й техніки Збройних Сил України та правоохоронних органів на території проведення ООС. Своїми діями наносив шкоду державній безпеці України.

Від початку повномасштабного російського вторгнення чоловік обійняв посаду «командира розвідувального взводу 14-го мотострілкового батальйону 4 ОМСБр 2 АК народної міліції лнр».

Воював у складі військ рф на тимчасово окупованих територіях Бахмутського та Горлівського районів Донецької області, а також Сєвєродонецького та Щастинського районів на Луганщині.

Наразі засуджений перебуває у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Черкаській області.