Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку – судитимуть жителя АР Крим

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя АР Крим.

Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та добровільну участь громадянина України в збройному формуванні держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у грудні 2023 року чоловік відбував покарання в одній із виправних колоній росії та добровільно підписав контракт із міноборони рф про проходження військової служби.  

Його зарахували на посаду стрілка до 5 батальйону «шторм-V» 71 мотострілкового полку 42 мотострілецької дивізії збройних сил рф та пообіцяли щомісячно виплачували понад 200 тис. рублів заробітної плати. 

Після військової підготовки чоловік воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку та здійснював окупацію захоплених територій.  

Окрім цього, він виконував накази командирів збройних сил рф, евакуював поранених та загиблих військовослужбовців держави-агресора.

У лютому 2024 року українські захисники взяли чоловіка в полон. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні – Управління СБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.