Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воювали проти ЗСУ у складі армії РФ та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської ГЕС – двох громадян України засуджено до 13 років за ґратами

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора судом визнано винними двох громадян України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Шевченківським райсудом міста Києва їх засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурорами у суді доведено, що двоє мешканців АР Крим перейшли на бік ворога і у 2014 та 2020 роках уклали контракти про проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил РФ. У складі армії окупантів у лютому 2022 року вони брали участь у бойових діях на території Миколаївської та Херсонських областей.

З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ РФ в районі дамби Каховської гідроелектростанції поблизу м. Нова Каховка Херсонської області. А 1 березня обвинувачені вступили в бій з підрозділами Збройних Сил України в районі м. Баштанка Миколаївської області. 2 березня 2022 року їх взято у полон на території Миколаївської області.