Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воювали проти ЗСУ у Бахмутському районі – повідомлено про підозру двом стрілкам «днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).  

За даними слідства, 24 лютого 2022 року мешканець тимчасово окупованого м. Єнакієвого у рамках так званої «мобілізації», оголошеної ватажками псевдореспубліки, вступив до складу «1-го донецького армійського корпусу днр». Новобранець склав присягу на вірність фейковій республіці та відбув у підконтрольний рф військовий підрозділ. Після проходження навчань зі стрільби у м. Горлівці помічник гранатометника брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України поблизу с. Піски Покровського району. 

Житель м. Макіївки після мобілізації служив у «115-му полку днр» і спочатку займався облаштуванням укріпрайонів біля м. Донецька. Згодом чоловіка зарахували до 3-ої окремої мотострілецької бригади «Беркут», що дислокувалась у м. Горлівці – там він займався забезпеченням окупантів зброєю і бойовими припасами. З листопада 2022 року по серпень 2023 року учасник нзф воював проти українських військових та мирного населення Донеччини на посаді стрільця новоствореної 133-ї бригади рф.

У серпні 2023 року обох підозрюваних затримали воїни ЗСУ поблизу с. Озарянівки Бахмутського району.

Наразі вони перебувають під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.