Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воювали на боці терористів – судитимуть трьох учасників НЗФ РФ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що у червні 2014 року двоє мешканців м. Покровська вступили до незаконного збройного формування «ДНР» «Слов’янська бригада».

Чоловіки стали навідниками міномету і брали участь у збройному спротиві ЗСУ та іншим військовим формуванням України, задіяним в проведенні антитерористичної операції, на території Слов’янська, Миколаївки та Семенівки.

У липні того ж року підозрювані були направлені на бойове чергування до будівлі одного з навчальних закладів м. Донецька, але втекли з місця дислокації та повернулися на вільну від терористів територію у Покровськ. У вересні 2022 року їх викрили правоохоронці.

Третій обвинувачений – мешканець смт Пантелеймонівка Горлівського району з серпня 2014 року був водієм-електриком командно-штабної машини взводу зв’язку «1 Гвардійської ОМСБр, в/ч 08801 ДНР». Знаходячись за місцем дислокації підрозділу у Старобешівському районі, він обслуговував техніку учасників НЗФ. Також він «служив» механіком і стрільцем.

Досудові розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.