Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Волинські правоохоронці викрили схему постачання в росію унікальних запчастин до спецтехніки

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури викрито тіньову схему продажу з України до росії стратегічно важливої продукції, яка може використовуватись в оборонно-промисловому комплексі держави-агресора.

За даними слідства, її розробили керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки.

З лютого по липень 2022 року ділки через фірму-посередника на території Євросоюзу нелегально експортували майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів. 

Наразі ухвалено вирок керівнику столичного підприємства, який сприяв реалізації злочинних оборудок.

Чоловіка визнано винним у пособництві провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

У кримінальному провадженні стосовно керівника волинського підприємства-виробника тривають слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.