Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Визначали для ворога місця розташування ЗСУ – двом жителям Слов’янська повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року жителька Слов’янська отримала від ворога завдання щодо збору даних про місця розташування військовослужбовців та техніки Збройних Сил України на території міста. З метою уточнення певної інформації та координат на місцевості підозрювана, використовуючи мобільні додатки, звернулася по допомогу до ще одного місцевого жителя. У подальшому отриману від нього інформацію з геолокацією жінка надіслала своєму куратору.

Обох підозрюваних затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.