Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вирощування близько 1 тис рослин конопель та зберігання майже 15 кг наркотиків – судитимуть 5 жителів Сумщини (ФОТО)

Сумською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно п’яти жителів Сумщини за фактом вирощування конопель та зберігання наркотичних засобів марихуани (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 309 КК України).

За даними слідства, обвинуваченні незаконно засіяли плантацію коноплі, за якою ретельно доглядали та збирали «урожай». Під час санкціонованих обшуків було вилучено понад тисячу рослин конопель та близько 15 кг готової до вживання марихуани. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 3 млн грн.  

Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно зі співробітниками Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури