Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовували злочини окупантів та поширювали дописи російських пропагандистів – трьом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець м. Маріуполя створив у забороненій в Україні соціальній мережі сторінку для інформаційної підтримки окупантів.

Позиціонуючи себе так званим військовим кореспондентом, фейковий журналіст безпідставно звинувачує Збройні Сили України в обстрілах Донеччини. У своїх «статтях» та «інтерв’ю» підконтрольним рф ЗМІ «воєнкор» розповідає про «подвиги» незаконних збройних формувань. За вірне служіння окупантам йому присвоєно звання «заслуженого журналіста днр».

Наразі стосовно нього проводиться спеціальне досудове розслідування та його оголошено у розшук.

Інша підозрювана – мешканка м. Покровська у квітні та жовтні минулого року репостила у соцмережі інформацію з проросійських Інтернет-ресурсів. Особливу увагу приділяла дописам пропагандистів рф.

Мешканець м. Миколаївки Краматорського району виправдовував злочини російських окупантів. Він розміщував у ще одній проросійській соцмережі матеріали з прославленням осіб, які вбивали українців - зокрема «вагнерівців» і «безсмертних героїв новоросії». Також поширював висловлювання інших осіб на підтримку держави-агресора.

Досудові розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.