Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовував збройну агресію рф в Україні - столичному блогеру повідомили про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру столичному блогеру за фактами поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, блогер, який називає себе політичним аналітиком, через свої акаунти у соціальних мережах, зокрема у Telegram, на платформі YouTube та у Twitter поширював матеріали, в яких виправдовував російську агресію проти України.

Блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочала не росія, а США. Саме такий наратив полюбляють російські пропагандисти.

Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять висловлювання у формі заперечення збройної агресії рф проти України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.