Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовував збройну агресію РФ проти України – викрито суддю господарського апеляційного суду

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора судді одного із господарських апеляційних судів повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та підбурюванні до колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 4 ст. 27 ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, суддя, нехтуючи присягою українському народові, після повномасштабного збройного нападу РФ на Україну в особистому спілкуванні неодноразово виправдовував факти збройної агресії. Він визнавав правомірною окупацію частини території України, називаючи її Росією, та виступав проти її звільнення. Схвалював плани РФ утворити в Запорізькій області так званий «Кримсько-Херсонський» окупаційний округ.

Під час особистого спілкування зі знайомим підозрюваний закликав та спонукав його добровільно зайняти посаду в псевдоправоохоронних органах – так званій «милиции» на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.