Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовував в ефірі російського телебачення збройну агресію проти України – повідомлено про підозру заступнику голови держдуми рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російському олігарху - заступнику голови держдуми рф у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний виступав в ефірі російського телебачення, яке шляхом просування пропагандистських стратегій намагається чинити деструктивний інформаційний вплив на суспільство рф та інших країн в контексті збройної агресії проти України.

На запитання російського пропагандиста щодо факторів розвитку захоплених рф частин суверенної території України, а саме Донецької та Херсонської областей, заступник голови держдуми рф відповів, що ці області є економічною територією, які російська федерація повинна не спонсорувати, а розвивати і використовувати у власних економічних цілях.

Такими діями підозрюваний здійснив виправдування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України та тимчасової окупації частини території України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ ДБР за оперативного супроводу співробітників ГУ «І» ДЗНД СБУ та ТУ ДБР у місті Києві.