Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася зі Спеціальним представником ЄС з прав людини Еймоном Гілмором

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч зі Спеціальним представником ЄС з прав людини Еймоном Гілмором, який вже оглянув місця вчинення воєнних злочинів РФ в Ірпені та Бучі та поспілкувався з потерпілими.

«Встановлення справедливості та притягнення до відповідальності винних у звірствах – стратегічне завдання всієї правоохоронної системи. І для нас  надзвичайно важлива співпраця з європейськими партнерами в цьому питанні та активна взаємодія і координація зусиль із громадянським суспільством», - заявила Ірина Венедіктова. 

У ході зустрічі сторони обговорили роль Atrocity Crimes Advisory Group – Консультативної групи, створеної ЄС, США та Великобританією для Офісу Генпрокурора. «Практична експертна допомога та робота разом із іноземними колегами «на землі» - запорука ефективності розслідувань воєнних злочинів та правосуддя на національному і міжнародному рівні. Наш нинішній результат – 118 підозрюваних і вже 6 вироків, став можливий завдяки тому, що ми були не одні на юридичному фронті», - підкреслила Генпрокурор. 

Окремо Спецпредставник ЄС з прав людини привітав ратифікацію Україною Стамбульської конвенції. Офіс Генпрокурора завжди послідовно виступав за Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. «В умовах війни – це черговий крок, що свідчить про рішучу підтримку нашою державою як ніколи актуального гасла цього документу - «Вільні від страху, вільні від насилля», - резюмувала Ірина Венедіктова.