Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав пів мільйона гривень за асфальтування дороги – судитимуть заступника керівника ШЕУ Солом’янського району

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовця столичного комунального підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що заступник керівника КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів і споруд на них Солом’янського району» м. Києва вимагав у киянки 500 тис грн за асфальтування дороги біля приватного будинку, який вона планувала придбати.

Жінка звернулась до комунального підприємства, щоб дізнатись яким чином можна заасфальтувати дорогу. Посадовець повідомив, що може організувати проведення таких робіт працівниками комунального підприємства, однак їй вигідніше буде заплатити гроші йому, аніж укладати офіційний договір на проведення робіт. Асфальтування дороги після проведених замірів він оцінив у 500 тис грн. За його словами, при укладанні договору сума за виконання робіт значно зросте.

У ході слідства правоохоронці задокументували одержання заступником керівника ШЕУ Солом’янського району неправомірної вигоди у два етапи.

Так, за виконання підготовчих робіт з асфальтування під’їзної дороги він одержав «аванс» у 2 тис доларів США. А вже за тиждень отримав від жінки ще 425 тис грн.

Під час контролю за вчиненням злочину посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу працівників УСР в м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.