Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав кошти за непритягнення до адмінвідповідальності – викрито адвоката

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру адвокату Ради адвокатів Хмельницької області за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від громадянина 1500 доларів США неправомірної вигоди за здійснення впливу на суддю Хмельницького міськрайонного суду з метою ухвалення рішення про непритягнення заявника до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП).

Правоохоронці затримали його під час одержання коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за матеріалами Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.