Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав 10 тис доларів США за переведення до небойового підрозділу – повідомлено про підозру військовослужбовцю Одеського військкомату

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю Одеського РТЦК та СП за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці червня 2023 року він вимагав та одержав від громадянки 10 000 доларів США неправомірної вигоди.

За ці кошти пообіцяв «допомогти» у прийнятті позитивного рішення щодо переведення її племінника – діючого військовослужбовця до іншого небойового підрозділу, визнання його непридатним до проходження військової служби та подальшого звільнення.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.