Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання грошей у підприємців та викрадення людей – судитимуть учасників злочинної організації

Прокурорами Офісу Генерального скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників злочинної організації, які вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини на території м. Києва та Київської області.

За даними слідства, на території м. Києва та Київської області впродовж 2020 року була створена та діяла злочинна організація, до складу якої входило дві організовані групи, утворені здебільшого з вихідців із кавказького регіону. Всього до складу організації входило 10 осіб. Вони вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини – вимагання у підприємців грошових коштів в особливо великих розмірах, поєднані з погрозами фізичної розправи та вбивства, викрадення та незаконне позбавлення волі осіб, в тому числі іноземців, незаконні заволодіння транспортними засобами.

Дії учасників злочинної організації кваліфіковано за ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України.

Досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.