Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 600 тисяч доларів США з агро-підприємця на Одещині – підозрюють керівника громадської організації

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику одеського відокремленого підрозділу однієї з антикорупційних громадських організацій у вимаганні 600 тис дол США (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, громадський активіст вимагав у керівника сільськогосподарського підприємства кошти за неоприлюднення відомостей про нібито незаконну реорганізацію підприємства та компрометуючу особисту інформацію.

Намагаючись психологічно тиснути та шантажувати директора, підозрюваний з серпня 2021 року неодноразово звертався до правоохоронних органів зі скаргами та вимогою ініціювати перевірку обставин реорганізації підприємства. Крім того, під час особистих зустрічей з потерпілим громадський діяч повідомив про наявність в нього нібито компрометуючих матеріалів, розголошення яких викликало б суспільний резонанс та вплинуло на його репутацію. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції  в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ.