Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 600 тис грн за відтермінування строку поставки спецодягу – викрито службовця АТ «Укргазвидобування»

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди головному фахівцю сектору закупівлі матеріалів АТ «Укргазвидобування» (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, акціонерне товариство уклало з підприємством ряд договорів щодо поставки спецодягу, які воно не змогло виконати вчасно. Підприємством-виконавцем були направлені листи з проханням про підписання додаткових угод для перенесення строків.

Фахівець АТ «Укргазвидобування» зустрівся із представником підприємства та повідомив, що за безперешкодне підписання додаткових угод та перенесення строків поставки продукції необхідно надати йому 600 тис грн.

Під час контролю за вчиненням злочину його затримали у порядку ст. 208 КПК України після одержання першої частини неправомірної вигоди – 400 тис грн. Наразі тривають слідчі дії.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу працівників центрального апарату СБУ.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.