Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 1 млн доларів США неіснуючого боргу – затримано учасника злочинної групи

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва викрито та затримано учасника злочинної групи за фактом вимагання у підприємця 1 млн доларів США, поєднаного з заподіянням тілесних ушкоджень потерпілому та погрозами насильства стосовно членів його сім’ї (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, до поліції звернувся приватний підприємець, який повідомив про те, що група осіб вимагає у нього 1 млн доларів США неіснуючого боргу. Вони неодноразово погрожували потерпілому завдати тілесних ушкоджень, а також розправою стосовно його близьких. Зловмисники вказували на необхідність сплати коштів на користь злочинної спільноти, очолюваної «злодієм у законі».

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали одного із учасників злочинної групи - громадянина Грузії, після передачі йому першої частини грошових коштів у сумі 70 тис доларів США.

Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіціі в м. Києві за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.