Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вікторія Літвінова взяла участь у погоджувальній нараді щодо внесення змін до Стратегії протидії катуванням у системі кримінальної юстиції

Заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова та Уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Маргарита Сокоренко провели у Міністерстві юстиції України погоджувальну нараду щодо внесення змін до Стратегії протидії катуванням у системі кримінальної юстиції та Плану заходів з її реалізації.

Ці стратегічні документи є результатом спільних скоординованих дій Міністерства юстиції України та Офісу Генерального прокурора, спрямованих на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Обговорили поточний стан виконання Плану заходів, проблемні питання та перспективи з урахуванням специфіки сьогодення.

Зважаючи на виклики воєнного стану, учасники наради попередньо схвалили оновлену Стратегію, яка буде скерована для затвердження до Кабінету Міністрів України.

У нараді взяли участь представники органів державної влади, залучені до виконання Плану заходів, начальник Департаменту протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Офісу Генерального прокурора Михайло Подоляк, а також представники правоохоронних органів.