Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито схему постачання в Україну та збуту фальсифікованих препаратів для онкохворих

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб, які розповсюджували на території України фальсифіковані лікарські засоби (ч. 2 ст. 321-1 КК України).

За даними слідства, міжнародними рейсовими автобусами та літаками до України з інших країн надходили фальсифіковані препарати, які застосовуються для лікування онкологічних захворювань. У подальшому, учасники схеми організовували їх збут на території Києва і інших міст.

На підставі ухвал суду проведено обшуки, під час яких вилучено значну кількість медичних препаратів, грошові кошти, банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти. Загальна сума вилучених фальсифікованих лікарських засобів становить близько 1 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення причетним особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за матеріалами Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.