Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викритого на хабарі податківця намагалися звільнити заднім числом – за фактом фальсифікації відкрито кримінальне провадження

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом службового підроблення та заздалегідь не обіцяного приховування злочину (ст. 366 та ст. 396 КК України).

За даними слідства, керівництво ГУ ДПС в Житомирській області вдалося до фальсифікацій задля сприяння в уникненні відповідальності за корупційне правопорушення викритого напередодні співробітника.

7 грудня 2022 року правоохоронці затримали на одержанні неправомірної вигоди заступника начальника одного з управлінь ГУ ДПС в Житомирській області. Він вимагав та одержав 200 тис грн за невідображення начебто існуючих порушень податкового законодавства в акті перевірки, проведеної у сільгосппідприємстві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Після затримання підозрюваного в кадровому підрозділі ГУ ДПС в Житомирській області проведено обшуки. Вилучено сфальсифікований наказ про звільнення підозрюваного з 6 грудня 2022 року із займаної посади. При цьому встановлено, що з аналогічними реквізитами у відомстві зареєстровано інший за змістом наказ. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.