Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито злочинну групу, яка щомісяця заробляла до 1,6 млн грн на збуті метадону та димедролу

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру організатору і шістьом учасникам організованої злочинної групи за фактами незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів (ч.3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року уродженка Рівненської області організувала злочинну групу, залучивши сімох учасників. Жінка координувала дії співучасників, визначала їх ролі та функції, забезпечувала надходження оптових партій наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів для їх фасування та подальшого збуту. Також вона вела «фінансову бухгалтерію» та розподіляла дохід між фігурантами.

Інші учасники групи приймали замовлення, фасували та перевозили наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби до Києва та Вінниці, де їх збували. Партії «товару» складалися з 500 пакетів - так званих «чеків».

Реалізація «товару» здійснювалася через месенджер та шляхом «закладок». Дохід за місяць складав близько 1,6 млн грн.

Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели 3 оперативні закупки та 3 контрольовані поставки.

Наразі шістьом учасникам злочинної групи, у тому числі організатору обрано запобіжний захід – тримання під вартою, ще одному – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві за оперативного супроводу ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.