Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Кіровоградщини, який зняв та «злив» у соцмережу відео руху військової техніки ЗСУ на Черкащині

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та рух Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у січні 2023 року житель Олександрійського району Кіровоградської області приїхав на Черкащину. Там він зробив фото- та відеозйомку на мобільний телефон руху колони військової техніки Збройних Сил України.

Того ж дня підозрюваний розмістив на особистій сторінці у соцмережі Тік-Ток відеоматеріал, що дає можливість ідентифікувати на місцевості переміщення підрозділів українських Сил оборони в Черкаській області.

Опубліковане тіктокером відео з коментарем переглянули понад 500 000 користувачів соцмережі. Також його почали поширювати російські Телеграм-канали та користувачі соцмережі Інстаграм.

Під час обшуку отримано докази протиправної діяльності чоловіка.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводять слідчі Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.