Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Буковини, який за 6500 доларів США організував переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Чернівецького району, який забезпечив незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин налагодив незаконний канал переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено покидати територію України. Протягом жовтня-листопада 2022 року чоловік підшуковував військовозобов’язаних, які готові заплатити за втечу з країни. За грошову винагороду від 3000 до 3500 доларів США він організував для них перетин кордону поза пунктами пропуску.

4 листопада 2022 року за 6500 доларів США буковинець забезпечив трансфер двох військовозобов’язаних до лінії розмежування держкордону з Румунією. Громадянина разом з пасажирами виявили працівники поліції та прикордонники в селі Плоска Вижницького району Чернівецької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу оперативно-розшукового підрозділу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.