Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Буковини, який переправляв військовозобов’язаних до Румунії

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Чернівецького району налагодив незаконну схему одержання прибутку від переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. До протиправної діяльності чоловік залучив третіх осіб, їх наразі встановлює слідство.

У лютому 2023 року він організував незаконне переправлення 4 військовозобов’язаних поза пунктами пропуску до Румунії. Свої послуги оцінив у 17 200 євро та 3000 доларів США.

Усіх чотирьох чоловіків призовного віку, які полем добирались до лінії розмежування держкордону, викрили неподалік прикордонного села у Дністровському районі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.