Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жительку Луганщини, яка працювала в окупаційному «пенсійному фонді», а після – виїхала на Київщину

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцеву жительці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року колишня співробітниця Сватівського районного центру зайнятості вступила в злочинну змову з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Жінка погодилася обійняти посаду у незаконно створеному «управлінні пенсійного фонду лнр у Сватівському районі». Стала «заступником начальника відділу персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків».

Підозрювана забезпечувала взаємодію з банківськими установами псевдореспубліки, організовувала роботу з анкетування застрахованих осіб, створення електронної бази даних та видачі страхових свідоцтв за зразками так званої «лнр» до червня 2022 року включно.

Надалі виїхала на підконтрольну територію України та працевлаштувалася до однієї з сільрад на Київщині.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.