Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито харківʼянина, який «зливав» ворогу дислокації української армії та вишукував ППО

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). 

За даними слідства, у вересні 2023 року харківʼянин «вийшов» на Telegram-канали, які контролюються російськими службами. Через ці групи російські куратори підшукують агентуру, яка готова співпрацювати з ними. 

Підозрюваний робив конспіровану фото- і відеозйомку наслідків російських ракетних ударів по Харкову для подальшого коригування ворожого вогню. Під час цього він намагався виконати головне завдання — знайти у Харкові системи ППО для передачі інформації російським спецслужбам.

Також він «зливав» дислокації українських військовослужбовців, техніки та боєприпасів в обласному центрі. 

Під час обшуку у помешканні підозрюваного вилучено мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснює СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.