Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито учасників злочинної організації, яка займалася незаконною діяльністю з проведення азартних ігор

Прокурорами Офісу Генерального прокурора викрито і повідомлено про підозру 34 учасникам злочинної організації, яка займалася незаконною діяльністю з організації та проведення азартних ігор на території України (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369 КК України). 

За даними слідства, учасники злочинної організації незаконно проводили азартні ігри через Інтернет в ігрових закладах на території м. Києва, Київської області та м. Одеси протягом щонайменше 5 років. До складу організації входили правоохоронці, які здійснювали прикриття її злочинної діяльності, а також не реагували на заяви і повідомлення громадян про функціонування таких гральних закладів.

Під час викриття та документування злочинів затримано 13 учасників злочинної організації, у тому числі правоохоронця і організатора, який намагався покинути територію України. На теперішній час вирішується питання про обрання усім затриманим безальтернативного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими ДБР проведено понад 150 обшуків у незаконних гральних закладах, офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів, в ході яких вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, що використовувалась для надання доступу до азартних ігор із встановленим спеціальним програмним забезпеченням, а також задокументовано факт надання учасником злочинної організації та отримання правоохоронцем неправомірної вигоди. 

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.