Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито та затримано завербованого агента «МДБ ДНР»

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора викрито та затримано агента терористичної організації «ДНР». Йому повідомлено про підозру в організаційному та іншому  сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, громадянин України під час чергового відвідування родичів на тимчасово окупованій території був завербований підконтрольним спецслужбам РФ так званим «міністерством державної безпеки ДНР». Він добровільно погодився сприяти діяльності терористичній організації «ДНР».

За отриманим від кураторів завданням він збирав інформацію про військовослужбовців правоохоронних органів України, у тому числі й СБУ, та контррозвідувальні заходи з протидії російським спецслужбам. Відомості агент передавав кураторам під час особистих зустрічей на окупованій Донеччині або через технічні канали зв’язку.

Правоохоронці затримали агента у м. Києві.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення застави.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.