Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито схему підроблення водійських посвідчень та техпаспортів на викрадені авто

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом особам повідомлено про підозру за фактом підроблення документів з використанням голографічних захисних елементів (ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, група осіб, використовуючи незаконно здобуті голографічні плівки державного зразка та поліграфічну техніку, налагодили протиправний механізм виготовлення та збуту підроблених документів на території України. Вони отримували дані з Єдиного державного реєстру транспортних засобів про зареєстровані транспортні засоби та їх реальних власників. Ця інформація в подальшому використовувалася для виготовлення та збуту підроблених водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Підроблялися техпаспорти в основному на вкрадені та нерозмитнені автомобілі. Клієнтами, які  зверталися  за посвідченнями водія, були громадяни тимчасово позбавлені водійських прав за водіння у нетверезому стані. Коштували підробні документи 800 доларів США. Крім того, вони також займалися виготовленням посвідок на тимчасове проживання для іноземців.

Під час проведення санкціонованих обушків правоохоронці вилучили поліграфічну техніку, яка використовувалися для виготовлення підробних документів, підробні посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, стрічки з голограмами, чорнову бухгалтерію, та засоби зв’язку, які вони використовували.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кібербезпеки СБУ.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.